Előszó a „Segítség rák esetén” című könyvhöz

This image has an empty alt attribute; its file name is Segitseg_rak_eseten_borito-777x1024.jpg

Az őslakók már korán felismerték és megbecsülték trópusi gyógynövényeikből főzött teakeverék fontosságát a családok életében és felhasználták e csodálatos növényi keveréket az egészséges élethez. A történelem legrégibb feljegyzései, részletes leírások igazolják ennek a teakeveréknek a széles lehetőségeit az őslakók táplálkozásában. Erősíti védekező rendszerünket, táplálja és harmonizálja szervi funkcióinkat (homeosztázis), elősegíti alkalmazkodásunkat a belső és külső megterhelésekhez, felszabadítja és növeli a testen belüli természetes, gyógyító élet-energiákat, öngyógyító erőket, amelyek nem tárulnának fel ha ezt a helyes, természetes táplálkozással és egészséges életmóddal nem biztosítanánk, hogy mint a természet kincse segíthessen az embereken.

A kutatók, rákkutatók, botanikusok, biokémikusok, gyógyszerészek, onkológusok, szakorvosok számára már ismert tény ennek a trópusi teakeveréknek különböző jótékony hatásai és ez bizalmat adhat a családi orvosoknak, a lakosságnak, a hétköznapi embereknek is. Hiszen az őslakók évezredek, évszázadok óta fogyasztják méregtelenítésre, ellenálló képességük tartós erősítésére, egészségük megőrzésére, főleg idült, degeneratív betegségek elhárítására.

Természetes jótékony hatása pozitívan segíti, erősíti a szervezetet, ezért szeretnénk megismertetni világszerte minél szélesebb körben, hogy minél több szakember is alkalmazhassa e csodálatos növényi, trópusi teakeveréket, célzott táplálkozási és életmód rendszert a világ népei, az emberek egészségének támogatására.

Modern kutatók világszerte információs és prevenciós kutató alapítványokat hoztak létre a teakeverék, a természet, az őserdő növényei számára, hogy mélyreható tudományos vizsgálatok és a klinikai hatások evidenciákon alapuló igazolása után mint a természet egyik legnagyobb ajándéka elfoglalhassa helyét a népek életében, a népegészségügyben, az idült, degeneratív betegségek megelőzésében, gyógyításának támogatásában, a mindennapi orvosi, természet-gyógyászati gyakorlatban.

Az eredeti trópusi teakeverék használható – főleg idős embereknek ajánlott – a test karbantartására, jótékony hatással van az életenergia képzésre, az ellenálló rendszerre, a szív és érrendszer, illetve az idegrendszer működésére, az emésztési problémákra, az ízületekre, támogatja az immunrendszer erősítését a szervezet hatékonyabb, optimális működése érdekében.

A teakeverék méregteleníti, erősíti a szervezetet, de nem helyettesíti az alapos testi-lelki állapotfelmérést, az orvosi diagnózist, kezelést, tanácsokat, utasításokat, gyógyszereket, a természetes vegyes táplálkozást és egészséges életmódot.

Nagyon fontosnak tartom, hogy széleskörű nemzeti és nemzetközi felvilágosítással, információval már legfiatalabb korban közelebb hozzuk az emberekhez az élettant, a botanikát, a természet csodálatos növényeit, az egészségtant, bemutassuk a természet-gyógyászat vívmányait, a fitoterápiát, a természet ősi, örök erőit. Régi mondás: „Jó információ, fél-egészség!”

2008-ban volt 25 éve, hogy az osztrák Tudományos és Kutatási Minisztérium megbízásából világhírű kutatóintézetek és tudósok, kutatócsoportom és én, egy széleskörű nemzetközi rákkutatási kooperáció keretében a trópusi teakeverék hatásainak tudományos és klinikai bizonyításával foglalkozik. Ezzel az őserdei, laboratóriumi felderítő kutatómunkával és klinikailag kontrollált tanulmányokkal párhuzamosan, az új kutatási eredmények ismeretében a Dr. Dávid protokoll kidolgozása, az eredeti tea ismerete és a teakeverék iránti igény is rohamosan növekedett.

Tudósok, kutatók, kutatóintézetek, orvosok, természetgyógyászok bizonyították ennek a teakeveréknek és a vele összefüggő célzott táplálkozási és életviteli rendszer, a Dr. Dávid-féle protokoll különböző hatásait a sejt-anyagcserére, a sav-bázis egyensúlyra, a szervezet belső miliőjére, az életerő biztosítására, az immunrendszerre, a szervi működési zavarokra, a test, lélek, szellem egyensúlyzavarára, a lelki-testi-szellemi, fizikai, kémiai, biológiai túlterheléssel küzdő emberek számára.

Nemzetközileg egyre világosabb lesz, hogy a modern orvostudomány, a gyógyszeripar, főleg a krónikus, degeneratív betegségek megelőzése és tartós gyógyítása területén – ami az élettartam, az élet-elvárás lényeges meghosszabbítását és fájdalommentes, emberhez méltó, jobb életminőséget illeti – nem tudott és nem tud jelentősen előrelépni az ősi természetgyógyászati ismeretek figyelembevétele, tudományos igazolása, elismerése és a klinikai kezelésbe való sürgős, mélyreható, emberközpontú integrálása nélkül.

A holisztikus szemlélet, a klinikai orvoslás és a holisztikus biológiai terápiák testre, egyénre szabott, együttes, célzott, szinergetikus bölcs alkalmazása alapvető feltétele a krónikus, degeneratív betegségek sikeres, oki terápiájának, tényleges, hosszú távú gyógyításának.
Ehhez azonban bölcs konszenzus szükséges, konszenzus a gyógyszer-lobbi és a tisztességes, hivatás- és emberszerető orvosok között a betegek érdekeit messzemenően előtérbe helyezve!
Emberközpontú medicina pénzközpontú orvoslás helyett! Ami remélem nem csak egy vízió, egy álom, hanem hamarosan valóság lesz!

Bécs – Cheng Du, 2009. február

Scroll to Top