A rendszer 10 fontos életviteli tanácsa

Eltekintve az előzőkben leírt korlátozottságoktól – örököltség, környezet – a módosított életvitel lehetőséget nyújt életünk minőségének befolyásolására. A tényezők, mint feszültség, lazítás, mozgás, pihenés, alvás, optimizmus, depresszió, öröm, gyász, stressz, segítőkészség, egoizmus stb. egy része általunk befolyásolhatóak és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobban vagy rosszabbul érezzük magunkat.
Soha ne hagyjunk ki egyetlen lehetőséget sem életminőségünk pozitív irányba történő megváltoztatására!

Az életöröm szabályozás tényezőinek testi és lelki adott bőségéből lettek a következő pontok a rendszerünk számára összeállítva, az ellenálló-képesség, az öngyógyítóerő, a vérkeringés, az izomzat, a testi mozgékonyság és lelki stabilizálódás javítása, elérése érdekében. Ezek a gyakorlatok lehetőleg friss, tiszta levegőn történjen az egyéni teljesítőképességhez mérten.
A tanácsok individuális használatának terjedelme érdekében – a szívmegterhelés és vérkeringés szempontjából – feltétlenül összeegyeztetendő és megbeszélendő a kezelő-, vagy háziorvossal!

  1. Testi, lelki méregtelenítés és lazítás: szauna, gőzfürdő, masszázs jelentős tényezők legalább hetente egyszer. Testi méregtelenítés: egyik jelentős módszere az un. EDTA – Chelation-terápia (főleg ipar-közeli településeken, nagy- városokban élőknek ajánlott). Fontos: lényeges lépés krónikus betegségek megelőzésére vagy leküzdésére az amalgám fogtömések azonnali eltávolítása (előtte 2 héttel bőséges C-vitamin fogyasztás ajánlott).
  2. Vérkeringést serkentő tényezők: sport-tevékenység (úszás, biciklizés, futás, tornázás, asztalitenisz, szex, sétálás stb.) közepes megterhelésig, egészségi állapotához és egyéni teljesítő képességéhez mérten, napi 2 vagy több órás sétálás, (1-6 km!) vagy / és intenzív szexuális élet, kirándulás (fontos szabály: testi tevékenysége mellett találjon mindig időt társalgásra).
  3. Légzőgyakorlatok: az erek aktiválására és oxigénnel való ellátása céljából.
  4. Nyújtózkodó, tágító gyakorlatok: a mozgékonyság megtartása és javítása érdekében.
  5. Lelki méregtelenítés, lazító gyakorlatok: mint meditációs, autogén-tréning, yoga, életenergia gyakorlatok (PCE) stb. Vigyázat, kezdők kizárólag szaktanácsadó mellett gyakoroljanak.
  6. Fény és napsugár: mértékes élvezete fontos, a hypophysis nagy mennyiségű fényességet igényel a hangulat erősítésére és befolyásolására. Ezen a téren is mindennemű túlzás kerülendő, mint pl. a tűző napon történő hosszabb napozás.
  7. Testledörzsölés: a vérkeringés és izomzat serkentés növelésére dörzsölje le a testét naponta 2x forró vízbe mártott törölközővel; a vízbe előzetesen cseppentsen egy kávéskanál borsmentaolajat.
  8. Helyes testápolás: napi kétszeri teljes test-tisztálkodás, háromszori fogmosás és fehérneműváltás magától értődő. A napi testápolás ne károsítsa a bőr sav- és zsírtartalmát. Erős kémiai szerek, szappanok, dezodorok, parfümök kerülendők. Ügyeljen e cikkek természetes származására és használjon pH-semleges cikkeket.
  9. Béltisztaság – higiénia: házi- v. kezelőorvosa beleegyezésével és pontos útmutatása alapján beöntés hígított erős babkávéval (2:8) vagy 5%-os szódabikarbóna oldattal (5% NaHCO3 2 dl : víz 8 dl) vagy trópusi teával (tea 2 dl: 8 dl víz).
  10. Fontos pozitív befolyások: Szellemi, lelki szint emelése irodalommal, biztató beszélgetések barátokkal, színházlátogatás, kulturális érdeklődések, utazások, mozgás a tiszta levegőn, hobbik. Javítsa életkörülményeit, szükséghez és lehetőséghez mérten pl. munkahely, baráti kör, kultiválja optimizmusát, szívélyességét, segítőkészségét. Összefoglalva mondható, hogy kiegyensúlyozott életkörülmények, (különösen család, baráti kör és foglalkozás) boldog, rendszeres, intenzív szexuális élet lényeges tényezők az életminőség optimális elérése érdekében.
Scroll to Top